Perstekst van Omloop van de Westhoek 2017


Persconfentie op 5 juli 2017 om 10 uur in de Raadzaal Stadhuis Poperinge

Nieuwpoort - Poperinge

30 september 2017

Op zaterdag 30 september 2017 organiseert de Wielerclub Hoppeland Poperinge voor het eerst de Omloop van de Westhoek.

Deze wedstrijd vormt een tweeluik met de Eurometropool Tour wedstrijd die plaatsvindt op 1 oktober, en is ook gegroeid uit de samenwerking met de wielerclub Cazeau Pédale uit Templeuve, sedert jaar en dag bezieler van de Franco-Belge/Eurometropool Tour.

Tijdens de voorbije 11 jaar heeft de Wielerclub Hoppeland ervaring opgebouwd met de organisatie van aankomst (10x) en vertrek (2x) in Poperinge, binnen het kader van de rondewedstrijd Franco-Belge/Eurometropool Tour. Nu zetten we een volgende stap, maar wel nog steeds in nauwe samenwerking met Cazeau Pédale.

Deze wielerwedstrijd heeft een 1.1 classificatie bij de UCI en is een unieke herfstkoers voor Eliterenners met contract. Voor dit jaar hebben zich reeds volgende World Tour ploegen ingeschreven: AG2R, FDJ, Quick Step, Lotto Soudal, Lotto NL Jumbo alsook een 9-tal Pro Continententale ploegen. In totaal verwachten we dat uiteindelijk een 20-tal ploegen aan de start.

Deze koers, zal opnieuw een mooi spektakel bieden, met naar alle waarschijnlijkheid een beklijvende sprint als apotheose. De erelijst met klinkende name zoals Cavendish, Farrar, Haussler, Kittel, Renshaw en Degenkolb spreekt voor zich. De Omloop van de Westhoek zal ongetwijfeld de traditie verder zetten van een wedstrijd die spurters groot maakt.

© Koninklijke Wielerclub Hoppeland Poperinge | Cooked & Spiced by Tasty Creations | Powered byLMD